Yasenka

Imuno C 500 30 tbl

Имуно Ц 500 30 обложени таблети со постепено отпуштање.
Витамин Ц допринесува за нормална функција на имунолошкиот систем.
Една Имуно Ц 500 обложена таблета со постепено отпуштање содржи 500 мг витаминЦ.  Посебно е прилагодена како витамин Ц би се отпуштал за неколку часа, што допринесува за потполна апсорпција и подолго снабдување на организмот со витамин Ц.
Витамин Ц допринесува за нормална функција на имунолошкиот систем и заштита на клетките од оксидативен стрес. Исто така има улога во нормалниот метаболизам за создавање на енергија и намалување на заморот и исцрпеноста. Витамин Ц ja зголемува апсорпцијата на железо и допринесува за нормално создавање на колаген потребен за нормална функција на коските, ‘рскавицата, непцата на забите, кожата и крвните садови.


Начин на употреба:
Возрасни и деца постари од 14 години земаат по 1 таблета на ден,со јадење.

ВотриЛУКС 30 капсули

ДОДАТОК НА ИСХРАНАТА   СО ЦИНК , ЛУТЕИН, ЗЕАКСЕНТИН  И ОМЕГА 3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ.

 

Цинк и ДХА допринесуваат за одржување на нормалниот вид. Позитивно дејство се постигнува со дневен внес од 250 мг ДХА.

Бакар, цинк, витамин Ц и витамин Е допринесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес. Лутеинот и зеаксентинот се дел од очниот пигмент.

Лутеин и  зеаксентин  спаѓаат во групата на каротеноиди и се најважни состојки за здравје на очите.Делуваат како антиоксиданти,и позитивно влијаат на функција на видот,и ги штитат  очите од надворешни влијанија.

ВОТРИЛУКС ГО ПРЕПОРАЧУВАМЕ

НА ОСОБИ КОИ  ЧЕСТО ГИ ИЗЛАГААТ ОЧИТЕ НА НАПОР(РАБОТА СО КОМПЈУТЕРИ,ЧИТАЊЕ,ВОЗЕЊЕ)

НА ОСОБИ КОИ СЕ ИЗЛОЖЕНИ НА ЈАКО СВЕТЛО

ПОСТАРИ ОСОБИ

ОСОБИ КОИ  ИМААТ ОСЛАБЕН ВИД

ОСОБИ КОИ САКААТ ПРЕВЕНТИВНО ДА ГО  СОЧУВААТ ЗДРАВЈЕТО НА ОЧИТЕ И ВИДОТ


УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА

Се зема 1 капсула на ден ,со јадење.

1 КАПСУЛА  ЗА  ПРЕПОРАЧАНА  ДНЕВНА ДОЗА  СОДРЖИ

 

ВО ЕДНА КАПСУЛА /МГ %*ПВ
БАКАР 0,25 25
ВИТАМИН Ц 60 75
ЛУТЕИН 10 -
ВИТАМИН Е 20,1 a-ТЕ 168
ЗЕАКСАНТИН 2
ЦИНК 10 -
РИБИНО МАСЛО 235 100
ОД ТОА ДХА 101 -
ОД ТОА ЕПА 40 -

 

Imuno BC 500 30/60 cps.

ЗА  ИМУНИТЕТ

Додаток на исхрана со БЕТА(1,3/1,6)-Д-ГЛУКАН и ВИТАМИН Ц.

Содржи  високопрочистен БЕТА(1,3/1,6)-Д-Глукан изолиран од клеточните зидови на квасец SACCHAROMYCES CEREVISIAE и 100% препорачан внес на Витамин Ц. Витамин Ц допринесува за нормална финкција на имунолошкиот систем и го намалува заморот и исцрпеноста .
1 капсула содржи: Витамин Ц – 80 мг, Бета (1,3/1,6)-Д Глукан – 500 мг.


Начин на употреба:
Се зема  1 капсула на ден со чаша вода, пола саат пред или два саата после јадење. Кај зголемените потреби се зема двострука доза. Се препорачува употреба во рок од 2 до 3 месеци.

 

Omega 3

Омега3 капсули содржат 1000 мг прочистено рибино масло со најмалку 35% омега -3 масни киселини, еикосапентаеноична киселина(ЕПА) и докoсахексаеноична киселина (ДХА) допринесуваат за нормална функција на срцето. Корисен учинок се постигнува со дневен внес од 250 мг ЕПА и ДХА.Омега 3 капсулите соджат и витамин Е кој допринесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

SkinAGE Collagen 5000 Advanced 500ml

Скинаге КОЛАГЕН 5000  АДВАНЦЕД    500МЛ            

Течен додаток на исхраната

 

СКИНАГЕ КОЛАГЕН АДВАНЦЕД содржи во препорачаната дневна доза 5г Naticoka–хидролизиран морски колаген,хијалуронска кис елина,ресвератрол и витамин Ц. Комбинација на колаген, хијалуронска киселина и ресвератрол  ја   храни  кожата одвнатре, а витамин Ц допринесува  за нормално создавање  на колаген за нормална функција на кожата. Со стареењето  се намалува способноста на телото да произведува колаген и хијалуронска киселина, што допринесува за намалување на еластичноста    на кожата и  резултира со настанок на брчки.

Со   земање на  СКИНАГЕ КОЛАГЕН АДВАНЦЕД  осигуран е додатен внес на колаген  и  хијалуронска   киселина во телото.Клинички е докажано да земањето на 5г Naticol   хидролизиран морски колаген   за 8 недели  го намалува појавувањето на брчки и  ја подобрува затегнатоста на кожата. Течниот облик на колагенот  осигурува побрза апсорпција  и поголема искористеност, што  долгорочно допринесува за  убавина на вашата кожа.

ПОБАРАЈТЕ ВО АПТЕКИТЕ

СКИНАГЕ КОЛАГЕН АДВАНЦЕД СОДРЖИ ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН,ХИЈАЛУРОНСКА КИСЕЛИНА,РЕСВЕРАТРОЛ И ВИТАМИН Ц.

ИНОВАТИВНА ФОРМУЛА ЗА ЛЕПОТА И ЗДРАВЈЕ НА КОЖАТА

НАТИКОЛ   ХИДРОЛИЗИРАН МОРСКИ  КОЛАГЕН  КЛИНИЧКИ  ДОКАЖАНО  ДЕЛУВА НА “ANTI-AGE”ПРОЦЕСОТ.

ХИЈАЛУРОНСКАТА КИСЕЛИНА    ЈА  ХРАНИ И ХИДРАТИЗИРА    КОЖАТА.

ВИТАМИН Ц  ДОПРИНЕСУВА ЗА НОРМАЛНО  СОЗДАВАЊЕ НА  КОЛАГЕН.

ПОМЛАДА КОЖА
ПОСТАРА КОЖА
КОЛАГЕН
ХИЈАЛУРОНСКА КИСЕЛИНА

ЗАПРЕТЕ ГО ВРЕМЕТО