Акција!

Флуид + Емулзија за нега на многу сува и атопична кожа

1,450.00ден

Флуид за нега на многу сува кожа склона кон атопија
Капење кај атопичен дерматит – без агресивни сурфактанти. Флуид за капење на многу сува кожа склона кон атопија ја чисти кожата, без да предизвика сушење. Прикладен е за употреба од првиот ден од животот. Содржи благ сапун кој нежно ја чисти кожата, како и екстракт од овес за дополнителна нега и смирување на сувата и чувствителна кожа. По негова употреба кожата станува нежна, мека и смирена. Флуидот може да се користи на дури три начина: Како смирувачка купка, шампон за коса и гел за туширање.

Емулзија за нега на многу сува кожа склона кон атопија
Делотворно ги ублажува симптомите на атопискиот дерматит: сувост, рапавост, црвенило, испукотини и јадеж.
Емулзијата ја поттикнува способноста за обновување на природната бариера на кожата, ја враќа влажноста и ја штити од сушење.
Лесно се впива, а со примена од два пати дневно (наутро и навечер), во краток временски период постигнува благотворен ефект.
Производот е безбеден за употреба од првиот ден на детето. Не постои ограничување на возраст за користење на производот, истиот може да се користи при секоја возраст.