Витамин C500 – Family pack (180)

720.00ден

Витамин Ц нормално не се создава во организмот, па затоа мора да се внесува дополнително. Овој вид на внес на витамин Ц е од особена важност за општото здравје на децата и возрасните, па затоа се препорачува превентивна употреба. Витамин Ц допринесува за нормална функција на имунолошкиот систем, ја зголемува апсорпцијата на цинк, намлува замор и исцрпеност.
Витамин Ц е силен антиоксиданс кој ја засилува природната отпорност на организмот. Неопходен е за синтеза на колаген и нормална функција на непцата, забите, коските, кожата и крвните садови. Допринесува за нормална функција на нервниот систем и е значаен во одржување на нормални психички функции на човекот.
Дефицитот на витамин Ц се јавува како последица од стрес, исцрпеност при разни болести, земање лекови, лоша исхрана, пушачи, интензивни спортски тренинзи и сл.
Затоа, дополнителен внес на витамин Ц се препорачува кај: лица кои често имаат инфекции на горните респираторни патишта, хронични болни, пушачи, лица со зголемен физички напор, дијабетичари…

Опис

Начин на употреба:
Деца постари од 14 години и возрасни лица, земаат по една капсула на ден, со јадење.

Пакување: 180 таблети