Време на читање: 1,5 мин

Брадавици и салицилна киселина

Брадавиците се вирусни тврди израстоци на површината на кожата чиј изглед е предизвикан од инфекција со некои од вирусите поради слабеење на имунолошкиот систем. Постојат неколку видови на брадавици (обични, рамни, малолетни, на стапалата и сл.) кои се пренесуваат со директен контакт со заразено лице или индиректен контакт со предмет што го користи заразено лице. Преносните патишта се најчесто влажни и топли средини со голема циркулација на луѓе (соблекувални, базени, сауни и сл.).

Брадавиците често се болни, досадни и чешаат, се наоѓаат на незгодни места и на тој начин се изложени на постојана иритација и можни дополнителни компликации на кожата. Тие често растат на видливи делови од телото, предизвикуваат непријатност и влијаат на нашата социјална стабилност.

САЛИЦИЛНА КИСЕЛИНА

Една од познатите состојки што помага во лекувањето на несовршеностите на кожата е салицилната киселина.
Природен извор на салицилна киселина е достапен во кората од врба. Салицилната киселина продира длабоко во кожата, го стимулира нејзиното лупење и на тој начин го иницира обновувањето на клетките на кожата. Од една страна делува како пилинг, а од друга делува антиинфламаторно и спречува иритација и црвенило на кожата.

Салицилна киселина многу често се користи за отстранување на брадавици. Со секојдневно нанесување на производи од салицилна киселина, можно е да се отстранат брадавиците.

Поради упорното третирање на брадавицата со препарат со салицилна киселина, надворешниот мртов слој на клетките на кожата се лупи и во тој дел се создаваат здрави кожни клетки и целосно се отстранува брадавицата.
Medna Rosa PLUS 100% ги отстранува израстоците на кожата безболно и ефикасно. Формулацијата содржи дури 20% екстракт од кора од врба, кој природно содржи висок процент на салицилна киселина. Благодарение на комбинацијата на природни екстракти од врба, лимон, невен и даб со јаболков оцет, течноста ја суши премачканата површина и помага да се отстранат несаканите израстоци. Природниот екстракт од кокос додаден во формулацијата дава пријатен мирис на течноста. Производот е спакуван во шише со roll-on апликатор кој овозможува прецизно и директно нанесување на производот на растот. Шишето е со практична големина што лесно се вклопува во џеб или чанта и е на дофат за употреба повеќе пати во текот на денот.

Медна Роса ПЛУС е погодна за деца, бремени жени/доилки и возрасни.

Почитувани посетители, со цел подобрување на корисничкото искуство, оваа страница користи колачиња (eng. “cookies”).