GaleVita - Cink 15mg 100tbl

300.00ден

Цинкот е антиоксидант кој е многу важен за нормалното функционирање на имунолошкиот систем и игра важна улога во синтезата на протеини. Важен е во синтезата на ДНК и РНК, како и за растот, делбата и созревање на клетките. Се смета за еден од најважните состојки за долговечност и квалитет на животот.

⚠️ Важно за пушачите – Цинкот се бори против кадмиумот, познат како еден од предизвикувачите на ракот на белите дробови и ракот на простата. Се препорачува да се користи една таблета Цинк-Zn со цел да се одржат:

  • Правилни функции на имунолошкиот систем
  • Когнитивни функции (меморија, концентрација, итн.)
  • Нормална синтеза на протеините
  • Да се очува здравјето на коски, кожа, коса и нокти
  • Подобра визија
  • Нормална плодност и репродукција !

Eдна таблета содржи 15 mg цинк.

Содржи:
100 таблети

Начин на употреба: 
Во доза од една таблета на ден

Начин на чување:
Да се чува на температури од 25°C на суво месо заштитено од светло, во добро затворена кутија.

Напомена:
Да се чува надвор од дофат на мали деца. Препорачаните дневни дози да не се прекорачуваат. Додатоците во исхраната не се надоместок или замена на врамнотежената исхрана.
Врамнотежена исхрана и здравиот начин на живот се важни за здравјето.

Почитувани посетители, со цел подобрување на корисничкото искуство, оваа страница користи колачиња (eng. “cookies”).