Од широката палета на производи достапни на пазарот, ние сме особено горди на Yasenka Uro Balance, течен додаток во исхраната.

URO BALANCE содржи:

2,5 g Д-маноза
100 mg екстракт од плод од американска брусница
100 mg растителен екстракт од троскот
80 mg витамин Ц
Драго ни е што нашите корисници го препознаа квалитетот и брзото дејствување на Uro Balance.

Денес, речиси со сигурност може да се каже дека секоја втора жена и 30% од мажите барем еднаш во животот доживеале некаква уринарна инфекција. Бројките ни кажуваат дека инфекцијата на уринарниот тракт е многу чест проблем и ни е драго што најдовме начин да ви го олесниме и отстраниме овој проблем.

Синергетското дејство на Д-манозата и екстрактот од брусница ви помага во борбата против уринарните инфекции за кратко време.

Најчеста причина за воспаление на уринарниот тракт се микроорганизмите, меѓу кои водечка бактерија е Ешерихија коли. Кога ќе се појават првите симптоми (проблеми при мокрење – печење, често мокрење, болка), треба веднаш да се реагира и да се започне со употреба на Уро Баланс, без да се чекаат резултатите од примерокот од урината (должината на чекање е од 3 до 10 дена), бидејќи брзото дејство на Uro Balance ќе ги олесни вашите симптоми и/или целосно ќе ги елиминира.

Дозата на Uro Balance е едноставна: При инфекција 30 ml еднаш дневно.

  • Д-маноза и екстракт од брусница

Д-манозата е едноставна молекула на шеќер добиена од гликоза. Спроведени се голем број студии со Д-маноза и нејзиното врзување за Ешерихија коли, што го потврди позитивното дејство.

Како функционира Д маноза?

Д-манозата се врзува за површинските изданоци на бактеријата Ешерихија коли. Поради повисокиот врзувачки афинитет на E.coli за D-mannose отколку за клетките на мочниот меур, неговото врзување за мочниот меур се спречува на природен начин, а заедно со молекулите на D-mannose, E.Coli се отстранува од телото со мокрење.

Зошто е важна комбинацијата со екстракт од брусница?

Бидејќи E.coli има различни изданоци, повеќето од нив ќе бидат блокирани од Д-маноза, но за целосно спречување на бактериите да се врзат за клетките на мочниот меур, постои брусница. Активните супстанции од екстрактот од брусница (проантоцианидини) се врзуваат за друг тип на површински израстоци и на тој начин повторно го спречуваат врзувањето за клетките на мочниот меур. Накратко, брусницата и Д-манозата имаат синергетски ефект, двојно дејство, побрзо и подобро врзување за E.coli и исфрлање од телото.

Уште една причина зошто Uro Balance работи за кратко време
По врзувањето на бактериите со Д-манозата и брусницата, сакаме да ги поттикнеме да го напуштат телото што е можно поскоро.Во тоа ќе помогне троскотот, кој докажано помага при излачувањето на водата преку уринарниот тракт, додека витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и му помага на телото успешно да се бори против инфекцијата.

  • Дали децата можат да користат Uro Balance?

Уро Баланс содржи природни состојки и може да го користат деца од 3 годишна возраст. Дозата за деца на возраст од 3 до 6 години е 15 ml еднаш дневно, додека децата постари од 6 години можат безбедно да користат доза од 30 ml еднаш дневно.

  • Може ли Uro Balance да се користи превентивно?

Рекурентните инфекции на мочниот меур се доста чести (особено во лето – студено море, влажни костими за капење, сезона за капење во базен), но може да се спречат. Доколку знаете дека припаѓате на дел од популацијата која е „склона кон инфекции на мочниот меур“, советуваме превентивна употреба на Uro Balance. Со оглед на тоа дека е најсилниот препарат за превенција достапен на македонскиот пазар, доволно е да се земаат само 15 мл еднаш дневно.

  • Дополнителни совети:

Со Uro Balance се препорачува обилна хидратација, минимум 2 литри течност дневно, најдобро вода.

UIT не се заразни, но сепак потребна е зголемена хигиена за заштита од UIT. Треба да внимавате и на врамнотежена исхрана, односно избегнување топли и зачинети јадења и алкохол. Исто така, ослабениот имунолошки систем ги прави чувствителни мукозните мембрани на урогениталниот тракт.

Не дозволувајте инфекцијата на мочниот меур да ви ги уништи плановите. Решете го проблемот брзо и ефикасно со Yasenka Uro Balance.

Почитувани посетители, со цел подобрување на корисничкото искуство, оваа страница користи колачиња (eng. “cookies”).